JAARVERSLAG 2019

Ons bedrijf

Circulus-Berkel werkt met en voor gemeenten. Financiële winst is geen doel, we gaan voor milieu- en maatschappelijke winst.

Profiel

Circulus-Berkel verzorgt het afvalbeheer en taken in de openbare ruimte voor negen gemeenten: Apeldoorn, Bronckhorst, Brummen, Deventer, Doesburg, Epe, Lochem, Voorst (vanaf 2019) en Zutphen. Elke gemeente maakt eigen beleidskeuzes ten aanzien van onze dienstverlening.

Wij zijn een publieke vennootschap waarvan de genoemde negen gemeenten aandeelhouder, opdrachtgever en afnemer zijn. Dat maakt ons tot een zogenoemde verbonden partij. We bedienen ruim 469.000 inwoners. Bij ons werken meer dan 300 mensen; we bieden daarnaast jaarlijks ongeveer 400 sociale en vrijwilligersplekken.

Ontstaan

Circulus-Berkel is ontstaan uit de samenvoeging van gemeentelijke reinigings- en afvalstoffendiensten. Dat gebeurde sinds het begin van de jaren negentig stapsgewijs. Een aantal sloot zich in de loop van de tijd bij ons aan. In een kwart eeuw tijd ontstonden zo twee regionale bedrijven: Berkel Milieu en Circulus. In 2014 fuseerden beide bedrijven tot Circulus-Berkel.

Lees meer over onze missie en visie

Lees meer over onze rol als verbonden partner

Bekijk de filmpjes over onze strategische speerpunten op ons YouTubekanaal